Új szakképzés indult

Megkezdődött a képzés a Gál Ferenc Főiskola szegedi intézményében, ahol mostantól építőipari hiányszakmákat oktatnak.

2018. szeptember 14.

Az ország egyik legnagyobb építőipari vállalata, a KÉSZ Csoport és a Gál Ferenc Főiskola összefogásával indult el a szakképzés a szegedi intézményben. Az első évfolyamban 12 diák kezdte meg hegesztő szakmai tanulmányait. A szakképzések minden esetben a hazai építőipari hiányszakmákhoz adnak végzettséget, szakmai tapasztalatot, a rátermett diákoknak pedig stabil, jövedelmező álláslehetőséget is.

A KÉSZ Csoport anyagilag és tárgyi eszközök beszerzésével, valamint a hallgatók gyakorlati helyének biztosításával nyújt hosszú távú támogatást az egyházmegyei főiskola szakképző iskolájának szegedi tagintézménye számára. Az évnyitó ünnepségen jelen volt a cégcsoport alapítója, Varga Mihály, aki elmondta, hogy kiemelten fontosnak tartja az egyedülálló összefogást, mert a munkaerőhiány az építőipar legégetőbb problémája. A tervek szerint a KÉSZ a majdani végzett diákoknak munkalehetőséget is szeretne biztosítani szegedi üzemeiben, kecskeméti acélszerkezet-gyárában, illetve az országszerte zajló projektjein. Bíró Gyula, a Gál Ferenc Főiskola köznevelési rektori megbízottja úgy fogalmazott, „rendkívül előremutató az együttműködés, melynek során a képzés nem csak a magas szintű szakmaiságot célozza, hanem egyedülálló módon értékalapú nevelést is biztosít a jövő szakmunkásai számára.”

A további fejlesztési célok között szerepel egy zöldmezős beruházás keretében létrehozandó XXI. századi, modern, a szakmai gyakorlati oktatás helyszínéül szolgáló Edupark komplexum, amely a gyakorlati képzés mellett bekapcsolódhat többek között az általános és a nem szakmai képzésben részt vevő középiskolások pályaorientációjába, a felnőttképzések szakmai alap-, át- és továbbképzésébe.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©