Sikeres magyar részvétel az EXPO REAL-on

Több százalékponttal is növelheti az ingatlanpiac bővülését sikeres szereplésünk Münchenben, a világ egyik legrangosabb ingatlanos seregszemléjén.

2019. október 10.

Az október 7-9 között Münchenben rendezett seregszemlén a Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) által szervezett magyar standon a kiemelt kormányzati- és önkormányzati fejlesztések, a Budapesten zajló üzleti beruházások, valamint Debrecen, Kecskemét, Miskolc és Szeged projektjei mutatkoztak be. Az idei 22. EXPO REAL-on 75 országból több mint 2000 kiállító és csaknem 40.000 döntéshozó vett részt.

A magyarországi fejlesztési lehetőségek iránt mutatott nemzetközi befektetői érdeklődés a szervezők optimista várakozásait is felülmúlta. A csaknem 5 milliárd eurónyi projekt bemutatása több potenciális befektetőt, több mint 100 millió eurós új befektetési szándékot és konkrét üzletek előkészítését eredményezte. Magyarország sikeres bemutatkozása több százalékponttal is gyorsíthatja az Európában jelenleg is élen álló magyar építőipari bővülést. Az IBM-PLI Global Location Trends 2019 felmérése alapján Magyarország a világ legjelentősebb működőtőke-befektető országainak legvonzóbb célországai között mutatkozott be a seregszemlén.

 

Agora, Budapest

A nagy érdeklődés a világszínvonalú magyarországi fejlesztéseknek köszönhető, amihez hozzájárult a kedvező befektetői környezet, az elérhető magas hozamok és az is, hogy a világgazdaság lassulása ellenére a magyar gazdaság lendülete továbbra is kitart. Magyarország Európában az első helyen áll az 5 százalék körüli ütemmel, ennek egyik húzóágazata pedig – a még mindig jelentős növekedési potenciállal bíró – építőipar. A beruházási lehetőségek nem csak Nyugat-Európában, de a régióban is kezdenek beszűkülni, a magyar piac fejlődési potenciálja azonban továbbra is ígéretes. Az IBM-PLI Global Location Trends 2019 felmérése alapján relációs bontásban Magyarország a világ legjelentősebb működőtőke-befektető célországai közé került. A hazánkban hagyományosan legnagyobb befektetőnek számító Németországból a 3. legtöbb beruházás Magyarországra érkezik; hazánk legnagyobb ázsiai befektetője, Japán számára Magyarország bizonyult 2018-ban a legfontosabb európai célországnak, míg az akkumulátor ágazat erősödésével a dél-koreai beruházók számára hazánk Európában az 1., világszinten pedig már az 5. legjelentősebb nemzetközi desztináció. A külföldi működőtőke-befektetések (FDI) munkahely teremtő hatásait vizsgálva Magyarország továbbra is a világ élmezőnyéhez tartozik. Hazánk a 2018. évi befektetések nyomán létrejövő munkahelyek száma alapján – több mint 19 000 új munkahellyel – világszinten a 16. helyen szerepel, míg – az egymillió lakosra vetített adatok alapján – globálisan az 5. legjobb eredményt értük el. A jelentős eredmények még inkább fókuszba állították a magyarországi fejlesztéseket.

Takács Ernő, a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztőket tömörítő Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke elmondta: az EXPO REAL az egyik legjelentősebb szakmai kiállítás, amelyen a nemzetközi ingatlanfejlesztési szakma megismerkedhet az európai fejlesztési irányokkal. Kiemelte: hatalmas lehetőség nekünk, hogy bemutathatjuk terveinket, és a rendezvény alkalom egyben arra is, hogy első kézből tájékozódhassunk az európai fejlesztési irányokról, befektetési környezetről. Hangsúlyozta, hogy a befektetési döntések egyben bizalmi döntések is, hiszen a befektetők 5-15 évre köteleződnek el, ezért fontos a biztonság, a kiszámítható befektetői- és politikai környezet, a kedvező hozamok. Magyarország pedig minden mutatót tekintve kiváló helyzetben van, ami a magyar fejlesztési politika sikerét mutatja. Egy ilyen eredményes részvétel tovább növelheti az ingatlanfejlesztési piac bővülését.

Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) Sajtóközleménye, 2019.10.09.

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©