Felújítják a balatoni brigakört

20 éve épült, most felújítják.

2019. május 24.

A nem engedélyköteles szakaszok felújításával idén tavasszal megkezdődött a Balatoni Bringakör kerékpáros útvonal komplex fejlesztése. Jelenleg az I. ütem megvalósítása zajlik, összesen 42 kilométeren, a Zamárdi-Balatonlelle, Balatonakarattya-Siófok, Balatonkenese-Balatonalmádi közötti útvonalakon, és Aszófő településen a Bringakör önkormányzati utcákon vezetett nyomvonalán. A beruházás célja a kerékpárral közlekedők biztonságának és kényelmének növelése, tájékoztatásuk javítása.

Az első ütemben elvégzendő munkák teljes felületű aszfaltszőnyegezési és lokális burkolatjavítási munkálatokat tartalmaznak. A kerékpárosok tájékozódásának segítése érdekében KRESZ- és útirányjelző táblákat helyeznek ki, és több mint 2100 négyzetméternyi felületet látnak el újonnan felfestett burkolati jelekkel.

A fejlesztés távlati célja, hogy a több mint 20 éve kiépített vonalvezetés felülvizsgálatával, immár ideális nyomvonal mentén tegyék alkalmassá az útvonalat az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett turistaforgalom megbízható lebonyolítására. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós és hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a STRABAG Általános Építő Kft. végzi több, mint 655 millió forint értékben.

NIF Sajtóközlemény

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©