A Caterpillar új képzési központot nyit Dubajban

Az afrikai és közel-keleti régió regionális képzőközpontját építi fel az amerikai építőgépgyártó az Öböl-menti arab metropoliszban.

2015. május 21.

Az afrikai és közel-keleti réfió regionális képzőközpontját építi fel az amerikai építőgépgyártó az Öböl-menti arab metropoliszban. Összefoglaltuk a lényeget.

A központban a kézi gépek és a különböző energiaellátó rendeszrek műszaki és értékesítési tréningjét tartják majd a régió kereskedőinek és vásárlóinak. Dubaj kulcsfontosságú helyszín a gyártó stratégiájában, az afrikai és közel-keleti régió központjának szánja a cég a központot, nem véletlen, hogy erős növekedést vár a régióban a vállalat.

A beruházás több, mint 7 millió dollárba kerül majd, és az így megnyíló 1700 négyzetméteres központ mintegy 40 új munkahelyet jelent majd. Az állásokra főként főként szinten képzett technikai szakembereket várnak, és elsődlegesen a régióban toboroznak. A létesítmény jövőre fog megnyílni a gyértó elosztóközpontjának területén. A gyártó egyébként 7 ezer embernek ad munkát Afrikában és a Közel-Keleten.

A Caterpillar is erősít lesz az Öböl-menti metropoliszban (illusztráció)

A gyártó egyébként úgy tűnik újra erőre kap a tavalyi mélyrepülés után, az idei március végéig tartó első három hónapban a Caterpillar adózott eredménye 1,11 milliárd dollárra, részvényenként 1,81 dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 922 millió dollár, részvényenként 1,44 dollár után. A cég teljesítményét jobban tükröző, a szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,81 dollárra nőtt a tavalyi első negyedévi 1,69 dollárról, és meghaladta az elemzők által várt 1,35 dollárt.

Fotó: Thonkstockphotos.com

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©