Új Volvo technológiai központ Kínában

50 ezer négyzetméteres technológiai központot nyit a svéd gépgyártóóriás, a Volvo. A feltörekvő piacokra koncentrálnak.

2014. március 21.

A svéd gépgyártó, a Volvo Építőgépgyártó divíziója, a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) kínai leányvállalata új technológiai központot nyit a Pekingtől 400 kilométerre fekvő Csinan városában, Santung tartomány fővárosában.

Az 50 ezer négyzetméteren a mérnökök a gépekre és az alkatrészekre fognak koncentrálni. A 42 millió dolláros beruházással létesült központban tervezőirodák , műhelyek, két tesztépület és egy tesztpálya is helyet kapott. Ezek mind a kész gépeket és alkatrészeket fogják tesztelni a már jelenleg 150 embert foglalkoztató központban. A telep akár 450 főt is képes lesz foglalkoztatni.

jinan kína 01

Itt nyílik az új Volvo-központ - Tömeg Csinan főterén

A központ építése alatt már történt egy fejlesztés, a vállalat által kifejezetten a fejlődő piacokra szánt L105 kerekes rakodóval dolgoztak. Az új létesítményben kotrógépek, kerekes rakodók, és a közútépítésnél használt gépeket fognak fejleszteni.

Mats Sköldberg, a Kínai Volvo Építőgépgyártó elnöke szavau szerint KÍna a legnagyobb, és jelenleg talán a legfontosabb a piac a cég számára. A helyben épült technológiai központ segíti a céget a helyi igények jobb megértését, és rövidebb átfutási idővel tudják kiszolgáni az ügyfeleket.

Forrás: Khl.com

A kép forrása a Thinkstockphotos.com

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©