Új Axiál-telephely Debrecenben

Egy több mint húszezer négyzetméteres telken barnamezős beruházással épült fel a komplexum. 2013 augusztusa óta dolgoztak rajta.

2014. március 06.

A bajai központú cég március 4-én nyitotta meg új szerviz és alkatrészbázisát a városban, mellyel a környéken élő gazdálkodók munkáját kívánják segíteni.

A telephely megépítéséről 2011-ben döntött a vállalat. Az akkori AXIÁL Szakmai Napok sajtótájékoztatóján jelentette be a cég ügyvezetése azt a telephely-fejlesztési programot, melynek keretein belül az új békéscsabai füzesabonyi, kaposfői, és a megújult pécsi, dombóvári és zalaegerszegi telephely megnyitása után a tavalyi évben két újabb telephely felépítése kezdődött meg Szolnokon és Debrecenben.

A program célja a korszerű és nagy teljesítményű mezőgazdasági és építőipari gépek igényeit kiszolgálni képes alkatrész és szervizszolgáltatás biztosítása. 2011-ben 1,7 Mrd forintot, 2012-ben további 1,5 Mrd forintot, 2013-ban pedig 0,7 Mrd forintot különített el a cég a fejlesztések megvalósítására. Ennek eredményeképpen az AXIÁL Kft. ma több mint 11000 négyzetméter fedett szervizkapacitással rendelkezik az országban.

A március 4-én rendezett telephelyavató ünnepségen megjelent többek közt Czerván György a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára, Somogyi Béla Debrecen város alpolgármestere, és a cég beszállítójaként ismert német Fendt gyártól Ernst Weihele országfelelős, és Bernhardt Stocker, közép-európai értékesítési vezető. A francia Manitou céget pedig Jean Rouault közép-európai értékesítési alelnök, valamint Aleksander Wajner ország felelős képviselte.

Axial Debrecen 01

A telephely a megnyitón

A 2013 májusában elindított szolnoki építkezéssel párhuzamosan augusztustól Debrecenben is barnamezős beruházás keretein belül épült fel az új AXIÁL értékesítési és szolgáltatási pont. A városban 2001. február 1-én nyitották meg első telephelyét a cég. Ma összesen 24 alkalmazott dolgozik a debreceni telephelyen.

Az új barnamezős beruházással épült komplexumban az alkatrészüzlet és raktár nettó alapterülete 880 négyzetméter, a szervizműhelyé 591. Az új telephely egy 20 144 négyzetméter alapterületű telken fekszik a Kishegyesi út 260. alatt.

Forrás: Axiál Kft.

A képek forrása az Axiál Kft.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©