Hidászok Napja

2018. június 6-8. között kerül sor a hazai hidász szakma találkozójára.

2018. június 01.

Idén ismét megrendezésre kerül a Hidászok Napja, a hazai hidász szakma találkozója. A több, mint fél évszázados múltra visszatekintő konferencia a hazai hídépítés egyik legfontosabb eseménye, amelyen közel 40 magyar és külföldi szakember tart előadást. 

A konferencia első napján kiemelt témaként kezelik majd a budapesti új Duna-híd áprilisban lezárult tervpályázatát, a győztes pályaművet és a hazai pályázatokat is bemutatják tervezőik. Este kerül sor a Clark Ádám Életműdíj, az Év Hidásza Díj, a Feketeházy-díj, a Massányi-díj, az Apáthy-díj, és az Év Ifjú Mérnöke díj átadására.

A csütörtöki folytatásban szó lesz a vasúti és a közúti hidas fejlesztésekről, a harmadik napon pedig a hídtörténeti érdekességek után külön innovációs blokkban mutatják be a legújabb technológiákat. A rendezvény során különböző kiállítókkal, többek között építőipari alapanyaggyártókkal is találkozhatnak a résztvevők.

A konferencia helyszíne a siófoki Hotel Azúr lesz, időpontja pedig 2018. június 6-8. 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©