Gőzerővel épül a BudaPart, Budapest új városnegyede

Jelenleg 124 ezer négyzetméternyi budaparti ingatlan épül a Kopaszi gátnál.

2018. május 17.

Jó ütemben halad a dél-budai BudaPart beruházás építése a Property Market ingatlanfejlesztésében. A fejlesztő május közepén jelentette be, hogy a BudaPart Gate irodaház valamint a BudaPart Otthonok ’A’ és ’C ’épülete mellett a közelmúltban újabb két lakóépület építését is megkezdte. Immár a BudaPart Otthonok ’B’ és ’D’ lakóház is épül, így a projekt első ütemében együttesen öt épület kivitelezése zajlik, összesen 124 000 négyzetméteren. Budapest legnagyobb vegyesfunkciós városnegyedének első házait már 2019-ben átadja az ingatlanfejlesztő.

Csaknem egy éve tették le a BudaPart beruházás alapkövét a Lágymányosi-öböl sarkában, azóta pedig az eddigiek mellett újabb két épület megvalósítása is elindult a Property Market fejlesztésében és a Market Építő kivitelezésében. Mind az öt épületet 2019-ben bocsátja a lakásvásárlók és irodabérlők rendelkezésére az ingatlanfejlesztő: a BudaPart Otthonok „A” és „C” épülete 2019 első negyedévében, míg a ’B’ és ’D’, valamint a BudaPart Gate irodaház az év utolsó negyedévében kerül átadásra – derül ki a cég sajtóanyagából. 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az újabb két lakóépület kivitelezésének elindításával újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk a BudaPart életében. A beruházás első ütemének teljes költségvetése több mint 50 milliárd forint. Nem csak épületeket építünk, de kialakítjuk az ehhez szükséges teljes infrastruktúrát, a parkosítást, a teljes belső közlekedési rendszer fejlesztését, valamint a Dombóvár úti csomópont és a gyalogos aluljáró átépítését.” - mondta el a beruházás első ütemével kapcsolatban Árendás Gergely, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Dunai panoráma

A BudaParton jelenleg 635 lakás épül, melyek a legújabb nemzetközi trendek alapján készülnek, és melyeket tágas terek, nagy belmagasság és a Budapesten egyedülálló beépítési koncepció alapján kiváló benapozás, a lakások jelentős részénél dunai panoráma jellemez.  A jelenleg épülő otthonok közel 70%-a már vevőre is talált.

A BudaPart főterének kapujában helyezkedik el a BudaPart Gate irodaépülete, mely 19 296 négyzetméternyi bérbeadható területtel rendelkezik. A LEED Gold minősítéssel ellátott irodaépületben optimális benapozású terek és akár 2400 négyzetméteres alapterületű szintek állnak rendelkezésre, ahol minden típusú bérlő az igényei szerint, hatékonyan alakíthatja ki saját irodája helyiségeinek elosztását. 

Nem csak házak épülnek

Az ingatlanfejlesztő körültekintően ügyel arra, hogy a BudaParton ne csupán irodák és lakások épüljenek, hanem egy közös, 21. századi élettér alakuljon ki. Ezért a különleges környezeti adottságokat a messzemenőkig figyelembe véve teremtenek olyan közeget, amely az ott élők és dolgozók számára új életstílust nyújtva valódi közösségé is szervezi őket, ahol az emberközpontú közösségi terek, a kikapcsolódási lehetőségek és a természetközeliség dominálnak.

Kiemelten fontos továbbá, hogy a városnegyed már a kezdetekkor a legkülönfélébb szolgáltatásokat nyújtsa: a 2019-ben elkészülő épületekben is tervezik például szupermarket, bank, szépségszalon, étterem, kávézó, cukrászda, óvoda és fitneszterem nyitását. A teljes projekt megvalósításában nagy hangsúlyt fektetnek a terület gyepesítésére, valamint a parkosításra, hiszen közel 1370 fát és 1000 négyzetméternyi cserjét ültetnek, valamint 21 200 négyzetméteren gyepesítenek.

 A Property Market Kft.

A Property Market Kft. a BudaPart fejlesztője, a Market Csoport és a katari hátterű Constellation Holdings Ltd. 2015-ben megalapított, ingatlanfejlesztésre szakosodott leányvállalata. Célja olyan magas minőségű ingatlanprojektek létrehozása, amelyek az ingatlantulajdonosok számára fenntartható értéknövekedést hoznak létre, és hozzájárulnak az épített környezet színvonalának növeléséhez. A BudaPart Budapest legnagyobb ingatlanfejlesztése, ahol jelenleg négy lakóépület, és a BudaPart Gate irodaház építése zajlik.

Forrás: Property Market Kft.   

Fotók: Budapart.hu

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©