Befejeződtek a Hidász Napok

A szakma 500 képviselője volt jelen Siófokon.

2018. június 12.

Nagy sikerrel és rendkívül magas jelenlét mellett zárult idén a Hidász Napok rendezvény: a szakma közel 500 képviselője gyűlt össze Siófokon június 6-tól 8-ig. Bemutatták a szakértői közönségnek a fővárosi új Duna-hidat a konferencia első napján, majd magyar és nemzetközi előadók tartottak mintegy 40 előadást szakmai és aktuális kérdésekről.

Szó esett többek között a Mosoni-Duna-hídról, melynek acélszerkezetéért díjat osztottak ki a vezető mérnöknek, a hódmezővásárhelyi elkerülő körhídjáról, az M44-es Körös-hídjáról, a tram-train építkezésekről, a kiskörei közúti-vasúti hídról, valamint az érdi vasúti hidakról is.

 

 Sitku László, az eseményt lebonyolító Hidászokért Egyesület a rendezvény befejezését követően elmondta:

„Egyértelműen az építőipar, ezen belül az infrastrukturális fejlesztések hatása, hogy a hídépítés reneszánszát éljük. Ezt másképpen úgy lehet megfogalmazni, hogy van bőven munka, köztük jelentős hídépítések és az ezekben közreműködők már nem a túlélésért küzdenek. Van mit megmutatni a szakmának."

A szakember kifejtette: a konferencia témai közül a prímet tagadhatatlanul az új budapesti Duna-híd pályázat ismertetése vitte, de különleges volt a skóciai Edinburgh hídjainak története is. A világon egyedülálló térség akár a hidászok Mekkája lehetne: három évszázadban egymás mellett épült három különleges szerkezet található ott.

„Tartalmas, izgalmas, sikeres konferencián vagyunk túl, örülök, hogy újra sikerült ennyi hidászt összehozni. Ez erőt ad, hogy érdemes folytatni az eddigi munkát” – tette hozzá Sitku László.

 

Forrás: Sajtóközlemény

Fotók: Bernát Benjámin

 

 

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©