A Holcim védi a parti fecskéket

A Holcim szlovák leányvállalata saját költségén végzi a parti fecskék megfelelő fészkelő helyeinek kialakítását és megóvását a Duna szlovákiai ártérében.

2014. február 15.

2012-ben a BROZ, szlovákiai természetvédő civil szervezet és a Holcim Szlovákia együttműködési megállapodást írt alá, mely a Duna szlovákiai ártérében található madarak élőhelyeinek megóvását szolgálja.

A megállapodás értelmében a Holcim Szlovákia a felvidéki Nagyfödémes (Veľké Uľanyb) faluban és Pozsony külső városrészében, Pozsonypüspökiben (Podunajské Biskupice) saját költségén végzi a parti fecskék  megfelelő fészkelő helyeinek kialakítását. Szintén a vállalat feladata ezeknek a helyeknek a fenntartása.

A megállapodás emellett azt is rögzíti, hogy a vállalat a munkák során, a legminimálisabb módon zavarja a parti fecskék nyugalmát. Emellett, a felek abban is megállapodtak, hogy a vállalat kikéri a BROZ véleményét, ha úgy adódik, hogy a biodiverzitásra gyakorolt negatív hatásokat minimalizálják.

parti fecske 01

A parti fecske természetes élőhelyén (illusztráció)

A civil szervezet és a nagyvállalat közötti együttműködés hírét pozitív fogadtatás övezte. Az együttműködés előre láthatóan a jövőben is folytatódni fog annak érdekében, hogy a Duna mentén található értékes élőhelyeket közösen megőrizzék.

Forrás: Ceeweb.org

A kép forrása a Wikipédia.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©